In deze nieuwsbrief:

  • Informatieavond Inbraakpreventie (21 juni 18.00)
  • Jaarlijkse Schouw Heron (28 juni 09:00)

Zien we je op 21 juni bij de informatieavond inbraakpreventie?

Namens het bestuur van coöperatie bedrijvenpark Ruyven sturen we je onderstaande uitnodiging.

In navolging van bedrijvenpark De Boezem (informatiebijeenkomst ondermijning op 20 april jl.) organiseert bedrijvenpark Ruyven een informatiebijeenkomst over veiligheid en inbraakpreventie voor alle ondernemers van de bedrijvenparken in Pijnacker-Nootdorp. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 21 juni a.s. vanaf 18.00 uur. De exacte locatie volgt nog.

Informatieavond Veiligheid en inbraakpreventie

Wat kun je in je eigen bedrijf doen om het nog veiliger te maken?

Daar gaan we graag met elkaar over in gesprek.  

Suzan Houweling – Politie

Sinds 1999 ben ik werkzaam bij de politie. Ooit begonnen als agent aan Pijnacker-Nootdorp en inmiddels aan diverse bureaus gewerkt zowel in het uniform als bij de recherche. In mijn tijd bij de recherche heb ik veel inbrekers en overvallers tegenover mij gehad en zo ben ik veel te weten gekomen over de werkwijze die zij hanteren. In 2011 ben ik begonnen als wijkagent in de wijk Pijnacker en twee jaar geleden kwam er een nieuwe functie, wijkagent jeugd, die ik vorm mocht geven aan ons politiebureau. Het mooie aan het werken bij de politie is dat je iedere dag het verschil kan maken voor iemand. Verder heb ik veel feeling met het gebied en de gemeente Pijnacker-Nootdorp omdat ik er zelf ook woon.

Ik wil jullie tijdens de informatieavond graag meenemen in de bevoegdheden die iedere burger heeft. Jullie kunnen veel voor ons betekenen.

Jullie zijn de ogen en oren van onze wijk! Door een aantal maatregelen te nemen bij bedrijven kunnen we de pakkans verhogen en de criminaliteit in ons gebied laten afnemen.

Ik neem jullie graag mee in deze maatregelen en de diverse tips op dit gebied.”

Evert Jansen preventie

Evert Jansen kan als ervaringsdeskundige als geen ander voorlichting geven over inbraakpreventie. Hij geeft voorbeelden en praktische anti-inbraaktips. Evert Jansen, nu ex-inbreker, begon in 1980 met inbreken. Achttien jaar was hij de typische inbreker: drugsverslaafd, continu in geldnood en meerdere keren opgepakt. Volgens Evert zijn er twee soorten inbrekers, de professionelen of de typische gelegenheidsinbreker. Hij behoorde tot de laatstgenoemde categorie.

Bekend van AVRO ‘De inbreker’

In 1998 keerde hij zijn leven om en ging in therapie. Zo raakte hij weer op het rechte pad en geeft hij sinds 2007 voorlichting over inbraakpreventie.

Tot op vandaag wordt hij nog steeds herkend als één van de twee presentatoren van het tv-programma ‘De inbreker’ dat 13 weken werd uitgezonden door de AVRO. Ook was hij eens te gast in het NPO 3 tv-programma ‘Proefkonijnen’. Hij liet toen zien hoe een inbreker razendsnel met een pasje een woning kan binnendringen, als de deur niet op slot zit. Hij laat zien hoe een inbreker te werk gaat en vertelt wat je kunt doen om inbraak te voorkomen.

Leer van de ex-inbreker waar je bij de beveiliging van je pand op moet letten

Uit ervaring weet Evert als ex-inbreker hoe snel een inbreker een bedrijf binnendringt. Daders komen vaak uit de eigen wijk. Het typische werkgebied van een inbreker is volgens Evert vaak een kilometer rondom het eigen huis. Het werkterrein is daarnaast soms verdeeld onder meerdere inbrekers, zegt Jansen. Sommige inbrekers kennen elkaar van de verslaafdenopvang. Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere spreker en zijn presentatie? Meld je dan aan voor de informatieavond bij nicolette@ericis.nl.

PROGRAMMA

Het programma ziet er als volgt uit: 

18.00 uur Inloop met Indisch buffet 

19.00 uur Opening

19.05 uur Gastspreker Suzan Houweling

19.30 uur Gastspreker Evert Jansen

20.30 uur Start borrel 

De ondernemers van alle andere bedrijvenparken in Pijnacker-Nootdorp worden ook voor deze avond uitgenodigd. Dit is een prima gelegenheid om nader kennis met elkaar te maken.  

Aanmelden 

Je kunt je tot en met vrijdag 17 juni 2022 aanmelden voor deze bijeenkomst via het emailadres nicolette@ericis.nl onder vermelding van deelname. 

Wil je in je aanmelding aangeven of je wel of niet mee-eet? Heb je dieetwensen? Laat het ons weten en we houden er rekening mee.  

We zien je graag op 21 juni a.s.  

Schouw op dinsdag 28 juni 2022 van 09.00 tot 10.00 uur

Op dinsdag 28 juni 2022 tussen 09.00 en 10.00 uur vindt de jaarlijkse schouw over het bedrijvenpark Heron plaats. Tijdens deze schouw worden door de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen verbeterpunten in het kader van een schoon, heel, veilig en bereikbaar bedrijventerrein geïnventariseerd. Ook wordt in beeld gebracht welke verbeteringen geconstateerd zijn sinds de schouw van vorig jaar. 

Heb je aandachtspunten gesignaleerd? Of wil je deelnemen aan deze 

schouw? Geef het door aan Nicolette Bakker. Zij is bereikbaar via  

06-22131455 of nicolette@ericis.nl

Programma: 

09.00 uur      Start schouw 

10.00 uur      Verwacht einde 

Startlocatie: 

Parkeerplaats metrostation

Vervoermiddel 

We lopen over het terrein. Is het slecht weer, dan nemen we paraplu’s mee.