Uitnodiging Informatieavond Ondermijning

Op woensdag 20 april a.s. vindt voor alle ondernemers van de bedrijvenparken in Pijnacker-Nootdorp een informatieavond plaats over het onderwerp ondermijning. De bijeenkomst vindt plaats op De Boezem. De exacte locatie volgt nog.

Ondermijning

Wat is ondermijning, hoe kun je ondermijning herkennen? En wat kun je er zelf aan doen. Daar gaan we graag met elkaar over in gesprek.

Een restaurant zonder klanten. De kapper of het autobedrijf dat overdag nooit open is. De loods waarin een hennepkwekerij is opgezet. Zomaar een aantal voorbeelden van ondermijning die ook in jouw omgeving kunnen voorkomen. Steeds meer proberen criminelen naar de bovenwereld te komen en gebruik te maken van de schijnbare anonimiteit die bedrijventerreinen, het buitengebied en ondernemers hen bieden. Criminelen hebben ondernemers nodig om aan spullen te komen. Vaak gebeurt dit onbewust.

Dr. Edward van der Torre vertelt ons meer over het onderwerp. Hij is bijna dertig jaar bestuurskundige en criminoloog. Hij is senior onderzoeker en docent bij Lokale Zaken. Hij promoveerde op het proefschrift Politiewerk: Politiestijlen, community policing, professionalisme (1999), gebaseerd op langdurige participerende observatie in Rotterdam. Hij publiceert frequent boeken, rapporten en artikelen over veiligheidsvraagstukken en politiezorg. Van der Torre heeft veel criminologisch onderzoek verricht, met oog voor de betekenis daarvan voor het optreden van lokaal bestuur, politie en partners.

Het programma ziet er als volgt uit:

Programma

18.00 uur Inloop met buffet

19.00 uur Opening

19.05 uur Speech burgemeester Björn Lugthart

19.15 uur Introductie gastspreker

19.16 uur Gastspreker Edward van der Torre (Politieonderzoeker/ Criminoloog)

20.30 uur Start borrel

21.30 uur Verwacht einde

Gezamenlijke maaltijd

Voorafgaand aan de informatieavond wordt een gezamenlijke maaltijd (soep en broodjes) georganiseerd met de ondernemers van de andere bedrijvenparken. Dit is tevens een prima gelegenheid om nader kennis met elkaar te maken.

Aanmelden

Je kunt je tot en met vrijdag 15 april 2022 aanmelden voor deze bijeenkomst via het emailadres info@bedrijvenparkdeboezem.nl onder vermelding van deelname informatieavond ondermijning.

Wil je in je aanmelding aangeven welke onderdelen van de avond je wilt bijwonen?

  • Gezamenlijke maaltijd
  • Informatieavond ondermijning

Dieetwensen

Heb je dieetwensen? Laat het ons weten en we houden er rekening mee.

We zien je graag op 20 april a.s.

Dringende oproep nieuwe bestuursleden OFPN

Het bestuur van de OFPN is op zoek naar nieuwe bestuursleden uit de diverse trekkingsgebieden. Het bestuur dient uit minimaal vijf bestuursleden te bestaan. Het bestuur bestaat momenteel uit vier bestuursleden, waarvan twee bestuursleden op korte termijn afscheid gaan nemen. Zonder bestuur komt de voortzetting van het ondernemersfonds in gevaar.

Ben je geïnteresseerd in een bestuursfunctie of heb je hier vragen over, neem dan contact op met Nicolette Bakker via nicolette@ericis

Van Heugten Tours steunt actie Oekraïne

De spelersbus van ADO Den Haag vertrok woensdagochtend 16 maart jl. naar de grens van Oekraïne. Op de heenweg was de bus volgeladen met eten, drinken en kleding met als doel ruim 50 vluchtelingen mee terug te nemen naar Nederland.

De actie is onderdeel van een initiatief van een groep vrijwilligers uit de regio van Den Haag en provincie Gelderland om zich in te zetten voor vluchtelingen uit Oekraïne. ,,Wij vinden het geweldig en hartverwarmend dat de ADO-bus ons ook heeft vergezeld op deze reis om vluchtelingen op te halen”, zegt Alexandra van den Bos, één van de initiatiefnemers van de groep vrijwilligers. 

Van Heugten Tours sponsort de bus op verzoek van de groep vrijwilligers, waardoor de ADO-bus ingezet kon worden. ADO laat weten het initiatief volop te steunen. ,,Trots, dat is het juiste woord dat wij als club zijn op onze Strategisch Partner Van Heugten Tours”, zegt commercieel manager Jesper van den Bosch.

Achtste bus

Het initiatief van de groep vrijwilligers begon bij 1 à 2 bussen en ontwikkelde zich steeds verder. Woensdag 16 maart jl. vertrok de ADO-bus als achtste bus van het initiatief. Op de clubwebsite van ADO Den Haag zegt Van Heugten Tours nog meer te willen helpen bij de actie voor de Oekraïense vluchtelingen.

‘Als ik naar mijn eigen gezin kijk en de verhalen hoor van de mensen die we mogen helpen dan ben ik blij en trots dat wij met ons familiebedrijf deze rol kunnen vervullen. Wij willen mensen bewust maken dat het onder onze neus plaatsvind’, aldus Tim van Heugten.

Nieuwsbrief Ondernemen – Q1 2022

Lees hier de nieuwsbrief Ondernemen Q1 2022 met veel nieuws bestemd voor de ondernemers in Pijnacker-Nootdorp.

Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC)

De overheid en het bedrijfsleven werken samen in de aanpak van criminaliteit tegen het bedrijfsleven. Vind je de aanpak van criminaliteit in relatie tot jouw onderneming van belang? Vul dan de vragenlijst in en geef aan welke onderwerpen volgens jou aangepakt moeten worden.

Dit is de link naar de vragenlijst.