Het Bedrijvenpark

Melding makenLaatste nieuws

Iedere onderneming op Heron is lid van de ondernemersvereniging. Het is een centraal aanspreekpunt voor gezamenlijke belangen en de promotor van het mooiste bedrijventerrein van Nederland. Ondernemersvereniging Heron heeft een warme band met de gemeente Pijnacker-Nootdorp, waardoor een hechte samenwerking is ontstaan.

Met steun van alle leden én de gemeente heeft de ondernemersvereniging als doel gesteld van bedrijvenpark Heron een maximaal duurzame, circulaire en sociaal ondernemende gemeenschap te maken. We zoeken daarin de samenwerking op en we maken gebruik van elkaars expertise en inzichten.

Op die manier versterken we elkaar en leveren we een zinvolle bijdrage aan economie, milieu en maatschappij.

Ondernemend

Naast onze eigen bedrijvigheid zijn we zeer ondernemend in duurzaamheid, veiligheid, innovatie en sociaal ondernemerschap. We laten graag de nieuwste ontwikkelingen en ideeën zien.

Van het meest geavanceerde camera- en beveiligingssysteem tot en met zuurstofrijke dakbedekking en Smart Grid energie-uitwisseling: we hebben het allemaal. En we zijn er nog lang niet klaar mee: we staan altijd open voor goede (duurzame) ideeën. We horen ze graag van jou!

Bereikbaarheid

Heron ligt in een mooie driehoek begrensd door de A12, het spoor en glastuinbouwgebied Noukoop, vlak bij afslag Nootdorp. Dat maakt het terrein perfect bereikbaar vanuit Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Het openbaar vervoer is misschien nog wel dichterbij: Heron heeft een eigen RandstadRail station. De bedrijven op Heron stimuleren hun werknemers om vooral met alternatieven voor de auto te reizen. Dat doen zij onder meer met vernieuwende initiatieven in het arbeidsvoorwaardenpakket.

Heron is bovendien aangesloten bij Bereikbaar Haaglanden, dat acties met snelle e-bikes organiseert of het ‘probeer het eens’ openbaar vervoer en een fietsenmaker op locatie. We bevorderen ook flexibel werken, zodat in de spits reizen niet nodig is.

Daarnaast hebben we gedacht aan goede, comfortabele fietspaden die het terrein efficiënt verbinden met Den Haag en de omliggende dorpen.

Maatschappelijk betrokken

Vanuit de ondernemersvereniging wil Heron het sociaal ondernemen zoveel mogelijk stimuleren. Meerdere bedrijven houden zich al actief bezig met de opleiding van jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zij proberen deze mensen daarna aan werk te helpen op ons eigen bedrijventerrein. Dankzij de goede relatie tussen de ondernemers is dat heel succesvol!

Het Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp (OFPN) bestaat al sinds 1 januari 2012. Het is een fonds van, voor en door ondernemers en geeft ondernemers de kans om samen initiatieven op te zetten. Op deze manier geeft het fonds een flinke impuls aan de samenwerking tussen het bedrijfsleven, instellingen en de overheid én aan de economische ontwikkeling van de gemeente.

De gelden in het fonds worden bijeengebracht door ondernemers via een extra heffing gebaseerd op de WOZ-waarde. Heron is een van de trekkingsgebieden. Dat houdt in dat Heron bij het OFPN een aanvraag voor een bijdrage kan doen. De maximale hoogte van de bijdrage is het bedrag dat door de ondernemers op Heron bijeen wordt gebracht via de genoemde extra heffing. Het geld wordt onder ander gebruikt voor camerabewaking en alles wat daarmee samenhangt, parkmanagement, bewegwijzering, communicatie (uitingen zoals op de rotonde of de website), enzovoort.

Heb je vragen over het ondernemersfonds, neem dan gerust contact op met de parkmanager, Nicolette Bakker. Zij is bereikbaar via 06-22131455 of nicolette@ericis.nl

Het bedrijvenpark voor koplopers in Nederland

Heron Bedrijvenpark is er voor topbedrijven die in hun branche de beste zijn. De zichtlocaties direct aan de A12 zorgen voor een prachtig visitekaartje én voor perfecte bereikbaarheid. Zo laat je meteen zien dat je de beste bent.

Contact opnemen

Wil je meer weten over Heron? Over duurzaamheid, onze proeftuin, de topbedrijven die ons bedrijventerrein al bewonen? Interesse in vestiging op Heron? Neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag je vragen!

Ericis Parkmanagement & Beheer

Nicolette Bakker, parkmanager

Verkoop en ontwikkeling

Harm Renders, projectmanager gemeente

Vul eventueel het contactformulier in!

Visie van Bedrijvenpark Heron

“In 2026 draagt bedrijvenpark Heron bij aan duurzaam Pijnacker-Nootdorp door 35% Co2-uitstoot verlaging te realiseren, 50% minder mobiliteitsbewegingen en (in)direct 150 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te hebben door collectief, innovatief, duurzaam, sociaal en veilig te ondernemen.”