Schouw, 25 november 2021

Op donderdag 25 november 2022 vindt de jaarlijkse schouw over het bedrijvenpark Oostambacht plaats. Tijdens deze schouw worden door de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen verbeterpunten in het kader van een schoon, heel, veilig en bereikbaar bedrijventerrein

geïnventariseerd. Ook wordt in beeld gebracht welke verbeteringen

geconstateerd zijn sinds de schouw van vorig jaar.

Heb je aandachtspunten gesignaleerd? Of wil je deelnemen aan deze

schouw? Geef het door aan Nicolette Bakker. Zij is bereikbaar via

06-22131455 of nicolette@ericis.nl.

Programma:

12.45 uur      Start schouw

13.45 uur      Verwacht einde

Startlocatie:

Vanaf Van Gils Automotive, Spiegelstraat 6, Heron.

Vervoermiddel

We lopen over het terrein. Is het slecht weer, dan nemen we paraplu’s mee.

Week van de Ondernemer

Heb jij even geluk!!!

Heb jij even geluk vandaag! In de bijlage zit een uitnodiging voor een (gratis) theatervoorstelling voor ondernemers in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Het lijkt ons het moment bij uitstek om je iets bijzonders aan te bieden: een beetje ontspanning, een inspirerende voorstelling en de mogelijkheden om elkaar weer eens te spreken.

De voorstelling gaat over werkgeluk en wordt gegeven door Ewald van Kouwen, geen onbekende!

Wij willen je graag uitnodigen voor deze voorstelling op maandag 29 november om 16.30 uur en na afloop praten we bij met een hapje en een drankje.

Er zijn 174 gratis kaarten beschikbaar en het zou toch ontzettend leuk zijn als we uitverkocht zijn. Een toegangsbewijs bestellen gaat net zoals het bestellen van een kaartje, na het doorklikken wordt het toegangsbewijs automatisch aan je gemaild. De toegangsbewijzen bestel je via www.culturaenzo.nl/agenda.

Verder staat in de uitnodiging informatie over de coronamaatregelen en de mogelijkheid om iets in onze goodiebag te doen die iedereen na afloop meekrijgt.

Spinbusters

Last van spinnen, spinnenwebben en/of vervuiling door spinnen?

Gebleken is dat op meerdere panden spinnenoverlast wordt ervaren. Een van de ondernemers op ons bedrijvenpark heeft ons geattendeerd op het bedrijf Spinbusters dat zich bezighoudt met het verwijderen van spinnen en spinnenwebben. Het betreffende bedrijf is inmiddels ook naar volle tevredenheid een keer ingezet voor het schoonhouden van het camerasysteem. Omdat is gebleken dat op meerdere panden spinnenoverlast wordt ervaren, stelt het bestuur voor om de spinnenoverlast collectief aan te pakken. Ben je hierin geïnteresseerd, meld je dan aan via nicolette@ericis.nl of 06-22131455. Voor meer informatie zie https://spinbusters.nl/

Werkwijze

Spinbusters verwijdert eerst handmatig alle spinnen en spinnenwebben van het te behandelen object. Hierdoor is de buitenruimte volledig schoon. De spinnen worden teruggezet in de groene zone. Als de buitenruimte schoon van spinnenwebben en nesten is, worden alle noodzakelijke plekken behandeld met een nevelspuit. Er komt een beschermlaagje op alle plekken waar spinnen zich kunnen bevinden of hun nest maken wat de vervuiling veroorzaakt. Nadat de spinnen, spinnenwebben en nesten zijn verwijderd en een beschermlaag is aangebracht, wordt een eindcontrole uitgevoerd. Spinnen en insecten zullen hierdoor voorlopig niet terug keren en geen vervuiling meer veroorzaken.

Ondermijning

Ondermijning is een verzamelnaam voor verschillende vormen van criminaliteit. Bijvoorbeeld illegale hennepkwekerij, drugshandel, mensenhandel, gedwongen prostitutie of arbeidsuitbuiting, criminele motorbendes, bedreiging en intimidatie, zorgfraude en vastgoedfraude. Criminelen wassen ook soms geld wit en ondernemingen kunnen worden gebruikt worden voor illegale activiteiten.

Ook voor de politie is ondermijnende criminaliteit een speerpunt voor de komende jaren. Hiervoor werken alle partijen samen (gemeente, politie, enzovoort). Wanneer er drugs worden gevonden of sprake is van andere criminele activiteiten wordt een pand gesloten. Vergunningen worden geweigerd of ingetrokken.

Criminele activiteiten vinden stiekem plaats. Daarom duurt het soms lang voordat de gemeente of politie deze ontdekt. Ondernemers kunnen helpen om ondermijning tegen te gaan door goed op te letten. Meldingen kunnen anoniem worden gedaan.

Melden bij de politie

Vermoedens van criminaliteit kun je melden bij de politie: 0900 88 44.

Wil je liever niet bij de gemeente en/of de politie een melding doen? Dan kun je ook terecht bij Meld Misdaad Anoniem. Dit is geen politie, maar een onafhankelijke organisatie met een meldpunt. Dat kan ook telefonisch 0800 70 00.

Gaat het om spoed of heterdaad? Bel dan altijd 112.

Melden bij het meldpunt Meld een Vermoeden

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is bezig met de uitrol van een meld-een-vermoedenapp. Zodra de app gereed is voor ondernemers, ontvang je hierover meer bericht.