Parkeren op eigen terrein
Op bedrijvenpark Heron geldt dat geparkeerd moet worden op eigen terrein. Parkeren in het openbaar gebied is niet toegestaan. Meer en meer constateren wij dat bedrijven zich hieraan niet houden. Hierbij willen wij jullie met nadruk verzoeken uitsluitend op eigen terrein te parkeren. De afdeling Toezicht & Handhaving van de gemeente zal hier de komende periode ook extra aandacht aan besteden. Zo houden we met elkaar ons bedrijvenpark schoon, heel, veilig en aantrekkelijk.


Camera’s in de openbare ruimte
Zoals jullie wellicht allemaal hebben gezien, zijn er in juni camera’s in het openbaar gebied geplaatst. In onderstaande kaart kun je zien waar de cameramasten zich bevinden.


Camera in beeld
Camera in Beeld is een politiesysteem, dat alle (particuliere en overheids-) camera’s op een kaart weergeeft. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken. Mocht er bijvoorbeeld een inbraak zijn gepleegd op het bedrijvenpark, kijkt de politie in het systeem waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is en neemt vervolgens contact op met de eigenaar van die camera’s. De politie kijkt dus niet live mee met de beelden. Alle camera’s in de openbare ruimte zijn aangemeld bij Camera in Beeld.
Als je beschikt over camera’s op en/of rondom je eigen pand, wil je deze camera’s dan ook aanmelden bij Camera in Beeld? Weet je niet hoe dat moet, benader dan onze parkmanager Nicolette Bakker. Zij is bereikbaar via 06-22131455 of nicolette@ericis.nl. Op deze manier word je zelf geholpen met camerabeelden bij een incident op het terrein en worden ook de collega-ondernemers geholpen.


Richtlijn Excellent Cameratoezicht
Alle camera’s in het openbaar gebied voldoen aan de Richtlijn Excellent Cameratoezicht. Om de veiligheid op ons terrein zo goed mogelijk te laten zijn, is het goed als de particuliere camera’s hier ook aan voldoen. Wil je checken of jouw camera’s voldoen aan deze richtlijn? Mocht dit niet het geval zijn, wil je dan bij vervanging van de huidige camera’s rekening houden met deze richtlijn?

Camera’s in of rondom je eigen pand
Als je (nog) geen camera’s in de directe omgeving of in je eigen pand hebt ter bescherming van je eigendommen, willen we je graag vragen plaatsing van camera’s te overwegen. We helpen je graag om de mogelijkheden te onderzoeken. Als je al wel over camera’s beschikt, wil je dat dan aan de parkmanager doorgeven? Zo krijgen we een
totaaloverzicht van alle camera’s op het park.


Live View
Als bedrijven hun bewakingscamera hebben aangesloten bij een particuliere alarmcentrale, krijgt deze bij onraad via een (alarm)sensor een melding. Een beveiligingsmedewerker van de alarmcentrale kan de beelden dan ook zien en alle gegevens en de livebeelden snel doorschakelen naar de politiemeldkamer. Politiemedewerkers kunnen meteen de situatie inschatten. Hoeveel overvallers zijn er? Zijn er wapens aanwezig? Zijn er gewonden en moet er snel een ambulance komen? De politie kan ook vragen om (indien mogelijk) een camera om te draaien, in te zoomen of een andere (buiten)camera te activeren. Of om plattegronden en ander beeldmateriaal op het beeldscherm te zetten. De bediening van de camera gebeurt door de particuliere alarmcentrales; de politie kijkt mee via het beeldscherm van de beveiligingsmedewerker. Geen incident? Geen beeld!
Op dit moment worden de mogelijkheden bezien om Live View vanuit de ondernemersvereniging te organiseren. Ben je geïnteresseerd in Live View? Neem dan contact op met Nicolette Bakker. Zie hierboven voor de gegevens.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Bedrijvenpark Heron
Patrick van Gils, Lodewijk Reichert, Kees Habets, Marcel van Heugten en Michiel Dessens