Verbinden in Vooruitgang

Voor de
Koplopers

Koploper

Heron Bedrijvenpark is er voor topbedrijven die in hun branche de beste zijn. De zichtlocaties direct aan de A12 zorgen voor een prachtig visitekaartje én voor perfecte bereikbaarheid. Zo laat je meteen zien dat je de beste bent.

Heron is dé koploper in voorzieningen voor zijn ondernemers. Een perfecte infrastructuur, hypermoderne camerasystemen en slimme verlichting zijn daar maar een paar voorbeelden van.

Heron is ook dé koploper in duurzaamheid, circulaire economie en sociaal ondernemen. We leggen de lat hoog en willen een lichtend voorbeeld zijn door een energieneutraal (of zelfs energiepositief) en CO2-neutraal bedrijventerrein te creëren. Daarbij denken we ook aan flora & fauna en het hergebruiken van (bouw)materialen.

Proeftuin

Heron houdt van een goed idee. Zeker als het gaat om duurzaamheid en circulaire economie. Daarom staan we altijd open voor nieuwe ontwikkelingen. Plus: we delen onze kennis en ervaring graag. Niet alleen ondernemers, maar ook particulieren, verenigingen, studenten, scholieren, ambtenaren en politici zijn van harte welkom om op Heron een kijkje te komen nemen. Je kunt er de meest geavanceerde systemen en de meest creatieve, slimme ideeën in werking zien. Onze proeftuin is altijd open!

Neem contact op

Centraal in onze proeftuin staat het Huis van Heron, een ontmoetingsplaats voor eenieder die interesse heeft in duurzaamheid en circulaire economie. Een dorpshuis dat continu voor reuring op het park zorgt.

Start-ups, studenten en organisaties kunnen er hun nieuwe ideeën presenteren. Er komt ruimte voor culturele activiteiten. Ondernemers kunnen er vergaderen, van een lunch genieten, elkaar ontmoeten. Particulieren vinden er informatie over duurzame oplossingen voor hun eigen woning of wijk. Ondernemers kunnen vragen hoe een duurzame investering haalbaar en betaalbaar wordt. Scholen kunnen hun leerlingen onderwijzen over onderwerpen als duurzaamheid en sociaal ondernemen.

Vooruitlopend op het Huis van Heron gaan we een tijdelijk onderkomen creëren in een demontabel gebouw (dat natuurlijk aan alle duurzaamheidseisen voldoet en geheel herbruikbaar is). Tegelijkertijd bouwen we aan het échte Huis van Heron, dat we naar alle verwachting in 2022 zullen betrekken. En iedereen mag de bouw van dit ultra-duurzame huis komen bewonderen! We nodigen je van harte uit om je in het Huis van Heron te laten inspireren en stimuleren om verduurzaming concreet te maken.

We werken tevens aan een online Huis, een internetcommunity waar je vragen kunt stellen, informatie kunt opzoeken en elkaar digitaal kunt ontmoeten. Online en offline: het Huis van Heron wordt het kloppend hart van de verduurzaming van de omgeving voor heel Zuidwest-Nederland.

Duurzaam

Koploper zijn in duurzaamheid, dat is de ambitie van Heron. We gaan dat waarmaken door in 2022 op zijn minst energieneutraal te functioneren. Liever zijn we tegen die tijd energiepositief. We nemen daartoe allerlei initiatieven, ook in samenwerking met de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Voorbeelden? Inmiddels zijn twee bedrijven energiepositief (ze brengen dus energie op!). We hebben zonnepanelen waarmee we 150 woningen van energie voorzien, Smart Grid energieuitwisseling, energiezuinige verlichting, vergroening om klimaatbestendigheid te verbeteren, duurzame bouw van kantoren en bedrijfspanden natuurlijk (zoals kantoor- en bedrijfspanden met een BREAAM excellence score), een pilot met e-bikes, een station voor Randstadrail bij de hand… Wie heeft er nog meer goede ideeën?

Idee bespreken?

Flora & Fauna

Naast technologie investeren we in het groen om ons heen. Daarom laten we voldoende ruimte tussen gebouwen en wegen om planten, bloemen en insecten de kans te geven. We bouwden al een ‘City Tree’ vol zuurstofgevend mos. Steeds meer platte daken zijn voorzien van een groene dakbedekking (isolatie en waterbuffer), en ieder jaar kijken we reikhalzend uit naar de komst van de vogels die er voedsel vinden. Natuurlijk zorgen we ervoor dat in de bermen en plantsoenen veel verschillende plantjes groeien en binnenkort introduceren we een paddenpoel. Ook hier geldt: wie een leuk idee heeft, laat het ons weten!

Idee bespreken?

Eén van de belangrijkste punten voor ieder bedrijventerrein is veiligheid. Heron neemt dit punt heel serieus door ook hiermee de koploper te willen zijn.

Daarom installeren we (als eerste bedrijventerrein in Nederland) Excellent Cameratoezicht. Dit is een systeem dat onder andere met extra scherpe camerabeelden zorgt voor beter toezicht en efficiëntere opsporing. Heron werkt hierin samen met het ministerie van Veiligheid en Toezicht. Daarnaast werken we met Camera in Beeld, waarmee de camera’s worden verbonden met de politie. Deze heeft daarmee snel toegang tot de beelden en een betere kans om daders in de kraag te vatten. Als derde hebben we Live View, dat een verbinding maakt met de alarmsystemen en interne camera’s in de bedrijfsgebouwen zelf. De politie kan waar nodig tot op de minuut nauwkeurig een gebeurtenis terugkijken. Jazeker, ook dit zeer geavanceerde beveiligingssysteem laten we graag in onze proeftuin zien.

Fugro Vastgoed
Heron

Fugro Vastgoed

Fugro Vastgoed verzameld en interpreteert geotechnische en geofysische gegevens.

Residentie Security Services Nederland BV
Heron

Residentie Security Services Nederland BV

Residentie Security Services is een innovatief bedrijf, actief in het beveiligen van bedrijfspanden en particuliere woningen.

Tenbos B.V./Riverdale
Heron

Tenbos B.V./Riverdale

Riverdale is een all round woonmerk dat in staat is iedere ruimte in huis te voorzien van meubels en woonaccessoires.

Van Gils Automotive
Heron

Van Gils Automotive

Van Gils Automotive is een professionele speler op de markt van de verkoop van tweedehands auto-onderdelen.

Van Heugten
Heron

Van Heugten

Het nieuwe ‘vervoerscentrum’ biedt onderdak aan Van Heugten Tours, MobiWerk en OIBC.

Vistapaint B.V.
Heron

Vistapaint B.V.

Vistapaint B.V. is al ruim 50 jaar een onafhankelijke Nederlandse importeur leverancier van Professionele Verfspecialiteiten.

VvE Hera
Heron

VvE Hera

Vereniging van eigenaars bedrijfsverzamelgebouw “Hera”

Autodemontagebedrijf De Kneus
Heron

Autodemontagebedrijf De Kneus

Autodemontagebedrijf De Kneus is een RDW-erkend autosloperij met ARN certificaat.

Autodemontagebedrijf Goedkoop
Heron

Autodemontagebedrijf Goedkoop

Autodemontagebedrijf Goedkoop purchases walking, demolition and damaged cars.

Bel Impex
Heron

Bel Impex

Bel Impex is een importbedrijf voor exotische producten. Voornamelijk groente, specerijen en fruit.